Palautekysely

Päätösseminaari Lahdessa 3.10.

Suomi taskussa – menetelmiä kielen oppimiseen -hanke lähenee loppua, jonka johdosta pidämme päätösseminaarin Lahdessa Sibeliustalolla 3.10. kello 12-16. Haluamme toivottaa myös sinut tervetulleeksi. Ilmoittaudu siis mukaan ja tule seuraamaan mielenkiintoista kokonaisuutta.  Päätösseminaarin ohjelmaan pääset tutustumaan TÄSTÄ

KOHDERYHMÄ

Opettajat, kouluttajat, ohjaajat, sosiaalityöntekijät ja eri yritykset ja organisaatiot, joiden asiakkaina on maahanmuuttajia, kotouttamisen tai viestinnän asiantuntijat eri organisaatioista sekä maahanmuuttajien tukihenkilöt ja muut vapaaehtoistyötä tekevät.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset sähköpostilla viimeistään keskiviikkona 26.9. osoitteeseen alipi@lahti.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä anna seuraavat tiedot: nimi, organisaatio, sähköposti ja puhelinnumero sekä tieto mahdollisesta erityisruokavaliosta kahvitusta varten (esim. sokeriton tai gluteiiniton). Ilmoittautuminen on sitova. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

LISÄTIETOJA

Jenni Korjus, hankekoordinaattori, p. 050 539 16 50, jenni.korjus@lahti.fi

Essi Jokinen, hankesuunnittelija, p. 040 939 8308, essi.jokinen@suomitaskussa.com

Hanketoiminta

Helmikuussa 2017 Lahden kaupungille myönnettiin AMIF-rahoitus (Turvapaikka-, maahanmuutto- ja kotouttamisrahastosta) Suomi taskussa EU-hankkeeseen, jossa me  olemme hankekumppaneina.  Hankkeessa palveluun tuotetaan yhteensä 90 uutta videota. Hankkeen kesto on 21kk.

Palvelu rakentuu lyhyistä n. 2 min videoista, joiden avulla maahanmuuttajat pystyvät opettelemaan suomen kielen käyttöä aidoissa konteksteissa. Videot auttavat samalla ymmärtämään, miten eri tilanteissa toimitaan. Videot on suunniteltu siten, että niiden avulla pääsee kiinni aivan suomen kielen alkeisiin, vähitellen kartuttamaan sanavarastoa sekä oppimaan kielitaitoa, jolla pystyy kommunikoimaan käytännön tilanteissa. Tukikielinä videoissa on arabia, dari sekä englanti.
Palvelua on kehitetty yhteistyössä maahanmuuttajien, maahanmuuttajien opettajien sekä maahanmuuttotyöntekijöiden kanssa. Hankkeessa virallisina yhteistyötahoina ovat Kirkkohallitus, Lahden kansanopisto sekä Koulutuskeskus Salpaus. Lisäksi yhteistyössä ovat mm. Jyväskylän yliopisto, Lahden seurakuntayhtymä, Liikenneturva, LähiTapiola, SOK Hämeenmaa, LIIRA-hanke, Moniheli sekä PHJ.

Jos haluat tehdä kanssamme yhteistyötä, niin ota meihin rohkeasti yhteyttä.
Tehdään yhdessä hyvää!

Essi Jokinen

Hankesuunnittelija

040 9398308

essi.jokinen@suomitaskussa.com

Jenni Korjus

Hankekoordinaattori

 050 539 1650

Jenni.Korjus@lahti.fi